La pandèmia buida els comerços de Collblanc


¡Tambien te puede interesar

La pandèmia buida els comerços de Collblanc - España Madrid Noticias


Translate Google:

La pandèmia buida els comerços de Collblanc

3 meses publicado 23
Compartir en Redes Sociales

“Tancat per compliment de les normes i precaució pel virus. Obrim d'aquí a 15 dies. Moltes gràcies”, es llegeix en un petit cartell col·locat sobre la persiana metàl·lica d'un bar del carrer Onze de Setembre del barri Collbanc de l'Hospitalet de Llobregat. No és l'únic comerç d'aquest municipi que ha tancat aquests dies després de disparar-se el nombre de contagis al barri. Algunes botigues han optat per avançar les vacances amb l'esperança que quan tornin hagi disminuït la incidència del rebrot. Altres restauradors, com l’Airet Cuina de la cuinera Ada Parellada, han decidit —després d'avaluar les recomanacions de la Generalitat, que demana als veïns minimitzar els desplaçaments— ajornar la reobertura del restaurant fins al setembre.

“Ha estat criminal. Havíem estat tancats més de dos mesos per l'obligació de l'estat d'alarma. Quan ens van deixar obrir les parades semblava que s'animava i començàvem a veure la llum. El mateix dia que la Generalitat va dir que Collblanc, Torrassa i la Florida eren uns dels llocs on hi havia rebrots de coronavirus els clients van deixar de venir”, advertia ahir dimecres el Javier darrere del mostrador de la parada Lencería Amalia del mercat de Collblanc a l'Hospitalet de Llobregat. “Els meus pares van obrir aquest establiment fa 40 anys i no havien viscut mai res igual”, lamenta.

“Mira, està tancat el frankfurt”, adverteix una clienta a la dependenta d'una altra botiga de roba. “És dels mateixos amos que la cafeteria, que sí que està oberta, i tenen molts dels cambrers en ERTO. El que sí que està tancat és el bar de sota. L'estan netejant perquè un dependent ha donat positiu. La resta està en quarantena”, adverteix la propietària de la parada de moda. Al bar assenyalat ningú dona explicacions mentre acaben de netejar a consciència tota la instal·lació.

Al carrer Onze de Setembre, molt a prop del mercat, un altre cartell adverteix que el virus ha obligat a tancar un bar. “Van obrir i tenien la mateixa terrassa de sempre. Era d'esperar. Me'n vaig cap a casa perquè m'ha entrat molta por i tinc més de 70 anys”, adverteix una veïna que assegura que s'ha passat mitja quarantena mirant per la finestra.

Conchi Bribiesca ja fa “molts anys” que va obrir la parada Confecciones Conchi: “Ho estem passant malament. Hem senyalitzat tot el mercat amb passadissos d'entrada i de sortida i amb dispensadors d'alcohol. Ningú ens ajuda i les administracions només fan que fer agafar por als clients”.

Leer artículo completo

Compartir en Redes Sociales